Pro Active IT - Eigen automatisering op externe basis
  • slidebg1
Ga terug naar alle diensten

Cloud Services - uw omgeving in de wolken

De Cloud staat voor een netwerk dat met al de computers die erop aangesloten zijn een soort 'wolk van computers' vormt, waarbij de eindgebruiker niet weet op hoeveel of welke computer(s) de software draait of waar die precies staan. Net als elektriciteit wordt hardware, software en gegevens beschikbaar gesteld en hoeft de gebruiker niet per definitie eigenaar te zijn.

De Public Cloud is een kosteneffectieve oplossing waarbij de infrastructuur wordt gedeeld met andere gebruikers. In tegenstelling tot private Cloud kunt u maar beperkt aanpassingen verrichten en neemt u een gestandaardiseerd aanbod af. Dit veelal wel tegen lage abonnementsgelden.

De Private Cloud is een afgescheiden IT omgeving alleen voor uw activiteiten. U deelt de applicaties niet met andere gebruikers wel eventueel (een deel van) de infrastructuur.

Tot slot is het mogelijk om deze twee omgevingen te combineren tot een Hybride Cloud. U gebruikt bijvoorbeeld de Private Cloud voor uw bedrijf kritische applicaties en de Public Cloud voor een betaalbare en schaalbare oplossing zoals mail.

U kunt bij ons terecht voor een advies welke Cloud oplossing(en) voor uw bedrijf interessant kunnen zijn.

Enkele voorbeelden van cloudoplossingen die wij bieden:

  • (hard- en software) Hosting
  • Cloud Backup
  • Office 365
  • Hosted Exchange

Support
Support