Pro Active IT - Eigen automatisering op externe basis
  • slidebg1
Ga terug naar alle diensten

Virtualisatie

Besparen op hardwarekosten

Hardware virtualisatie wordt gedaan om het aantal hardware server systemen terug te brengen tot een enkele server. Dit houdt in dat de software van verschillende servers draait op één hardware platform.
Er wordt gebruik gemaakt van één sterke computer die als "HOST" server functioneert en waarop de virtuele server worden aangemaakt.

Voordelen van virtualisatie:

  • Door de scheiding van de hardware en software is het mogelijk om verschillende (besturings)systemen op één Host te draaien
  • Doordat de virtuele sessies volledig gescheiden zijn, heeft een crash van een besturingssysteem of applicatie in een van de virtuele sessies geen enkele invloed op de werking van de andere virtuele servers. Het samenvoegen van meerdere systemen gaat derhalve niet ten koste van de continuïteit. In veel gevallen wordt tevens een verbetering van de hardware continuïteit gerealiseerd. Doordat er wordt bespaard op het hardware budget, is het mogelijk om te investeren in hoogwaardige hardware met extra voorzieningen op het gebied van redundantie.
  • Virtualisatie is een uitstekende manier om tegen geringe kosten de beschikbaarheid en continuïteit van serversystemen te verhogen en te waarborgen. Het is mogelijk om complete server configuraties als template stand-by te houden. Op het moment dat een hardwareprobleem optreedt, kan de configuratie snel op een ander systeem worden geactiveerd. De tijd dat u niet kunt werken door hardware en/of software storingen, wordt hierdoor sterk beperkt.
  • De beheersbaarheid en flexibiliteit neemt toe door de hardware onafhankelijkheid. Virtuele servers zijn eenvoudig te verplaatsen of te klonen en er kan onderhoud worden gepleegd op de hosts zonder downtime van de productie systemen.

Support
Support